Waste Welcome

Met Waste Welcome heb ik in de handen ineengeslagen met Tante Netty in een strijd tegen plastic. Dit bijzondere project heeft als doel om buurtbewoners samen te brengen, voor de buurt te zorgen en natuurlijk te recyclen. Het resultaat? Nieuwe verbindingen, buurtobjecten van gerecycled plastic en een veelbelovend vervolg!

Thema

Social Design

Locatie

Hambaken, Den Bosch

Gedurende een jaar heb is samen met buurtbewoners actief plastic verzameld in de Hambaken in Den Bosch. In totaal werd er meer dan 200 kilo plastic opgehaald! Dit plastic werd vervolgens versnipperd en gesmolten in de werkplaats van Sparkling Plastic, om er iets nieuws van te maken. Met dit initiatief werd de buurt schoner en kregen de bewoners meer kennis over plastic.

Je waste toch zelf!

Wat er met het plastic werd gemaakt, hebben de bewoners zelf bepaald. In vier sessies, met daarbij uiteraard aangename gesprekken, hebben de bewoners kunnen aangeven wat zij graag wilden maken voor hun wijk. Ze konden aangeven wat ze mooi vonden en welke kleuren, vormen en onderwerpen ze bij hun wijk vonden passen. Het resultaat: vier unieke kunstobjecten die de identiteit van de wijk weerspiegelen. Niet alleen omdat ze zijn gemaakt van afval uit de omgeving, maar ook omdat de bewoners betrokken waren gedurende het hele proces.

Waste Welcome is een samenwerking tussen Social Design bureau Tante Netty, social designer Hanneke Gerrits en Sparkling Plastic.


Met dank aan de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en het Vriendenloterij Fonds.